Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Daniela klipper till bollen
Foto: Tobias Josefsson

Inför onsdagens match mot Malmö

Serieledande Linköping tar emot tabelltrean LdB FC Malmö pÄ Folkungavallen pÄ onsdag. HÀr delar LFC-trÀnaren Daniel Pettersson med sig av sina tankar inför den sista matchen före OS-uppehÄllet.

Det var en härlig skalp vi tog nere i Malmö i förra veckan men vi är inte nöjda med det, utan siktar på att avsluta med ännu än trepoängare innan det är dags för ett längre OS-uppehåll. I 3-1 segern på bortaplan visade vi en fantastisk inställning och det är bara att hoppas att vi kan komma upp i samma nivå igen.

Det handlar mycket om att vinna mitten där LdB Malmö har ett numerärt överläge mot oss och där vi inte får låta dem komma ut rättvända med bollen mot vår backlinje. De kommer naturligtvis att vara oerhört revanschsugna och jag tror att de i princip måste vinna mot oss om gulddrömmen ska leva, så räkna med ännu en tät och intensiv match.

Tyvärr får vi klara oss utan formstarka Kosovare Asllani som tillsammans med Petronella Ekroth och Tilda Heimersson är i Frankrike och spelar EM-slutspel med F19-landslaget. Det är så klart jättekul både för dem och för LFC som klubb men Kosse har varit fantastiskt bra på slutet så det är så klart ett avbräck för oss. Det var dock glädjande att se att både Lotta Rohlin och Sara Larsson höll för 90 minuter senast och de är så klart högaktuella igen.

Har i skrivande stund en del småskavanker i truppen efter den intensiva matchperiod vi gått igenom men jag hoppas och tror att samtliga ska vara speldugliga inför den här mycket viktiga matchen.

Daniel Pettersson, tränare LFC

2008-07-08 10:00

Skrivet av: Daniel Pettersson