Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC laddar före avspark
Foto: Tobias Josefsson

Inför matchen med stort M

Det är upplagt för en riktig höjdarmatch på Folkungavallen när LFC tar emot regerande mästarna Umeå i en ren seriefinal på onsdagskvällen. - Jag tror på en mycket sevärd match mellan två lag som båda vill vinna, säger LFC-tränaren Daniel Pettersson.

När vi tidigt i våras såg spelprogrammet för första gången så spekulerade vi lite om att "den där matchen mot Umeå i början av september kan ju bli något alldeles extra" förutsatt att vi kunde vara med och bråka där uppe i toppen det här året. Och bråkar, det är precis vad vi gör. Om guldet, med Umeå. Och nu vi har en ren seriefinal att se fram emot här hemma på Folkungavallen i Linköping.

Det kan bli hur spännande som helst men vi ska också ha klart för oss att det återstår många tuffa matcher för båda lagen efter den här samt att vi inte på något sätt kan räkna bort LdB Malmö i kampen om guldet. Så oavsett resultatet i den här drabbningen så avgörs inte serien i och med den här matchen…eller?

Förutsättningarna kan vi inte klaga på och vi fick just den behagliga höststart som vi hade hoppats på mot Bälinge i söndags (vinst med 4-0) där vi avgjorde matchen i ett tidigt skede och där vi även kunde gå runt på en hel del spelare.

Till den här matchen får vi dessutom tillbaka Jessica Landström som var avstängd sist och som tillför viktig tyngd i anfallsspelet. I Umeå gäller det som vanligt att se upp med Marta men vad som är minst lika viktigt är att inte stirra sig blind bara på henne. De har så många fler vapen än så, varför vi måste vara på tårna hela tiden på alla håll och kanter.

Jag tror på en mycket sevärd match mellan två lag som båda vill vinna och där det kommer ges och där det kommer tas i varje närkamp. När vi mötte Umeå i våras avgjorde vi i 94:e matchminuten (vinst 3-2) efter en riktig "holmgång" och även om man blev fem år äldre under matchens gång skulle jag mer än gärna stå ut med samma scenario den här gången…

2008-09-02 15:45

Skrivet av: Daniel Pettersson