Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Folkungavallen
Foto: Tobias Josefsson

Ny viktig match vÀntar

De viktiga matcherna avlöser varandra för LFC. PÄ mÄndagen vÀntar nÀsta tuffa uppgift nÀr DjurgÄrden gÀstar Folkungavallen. - Det kommer krÀvas en toppinsats frÄn vÄr sida för att ta Ànnu en trepoÀngare, sÀger LFC-trÀnaren Daniel Pettersson.

Ännu en oerhört viktig match väntar då Djurgårdens IF kommer på besök på Folkungavallen. Ett Djurgården som har en förmåga att höja sig när det stundar matcher mot topplagen. Det såg vi så sent som i förra veckan då de var sekunder från att vinna på bortaplan mot självaste Umeå. När vi möttes uppe i Stockholm i våras blev det, trots en mycket bra match från vår sida, en mållös tillställning.

De har inte mindre än 5 OS-spelare i laget med den tyska målvakten Nadine Angerer och välbekanta Victoria Svensson i spetsen, så det kommer krävas en toppinsats från vår sida för att ta ännu en trepoängare och bibehållen serieledning.

Vi kommer dock till start med gott självförtroende efter segern i Svenska Cupens kvartsfinal mot Örebro i torsdags. Efter en ganska tempofattig första halvlek tog vi tag i taktpinnen och ökade trycket rejält i andra halvlek. Skulle gärna sett något mål till men det viktiga var att vi vann och avancerade till semifinal.

Det var också glädjande att se vilken bredd vi har i truppen då de spelare som fick chansen levererade. Bland annat gjorde Petronella Ekroth en riktigt bra match i mittförsvaret och Petra Larsson en stabil match på innermittfältet. Likaså gjorde Tilda Heimersson ett mycket piggt inhopp och var bara centimeter från att måla. Konkurrensen i truppen är dock tuff men det ger snarast angenäma problem när vi ska ta ut laget mot Djurgården.

 

2008-09-14 11:30

Skrivet av: Daniel Pettersson