Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Kosovare Asllani vs målvakt
Foto: Tobias Josefsson

Med seger i sikte

LFC återupptar spelet i Damallsvenskan med en svår bortamatch mot Sunnanå på söndagen. En match man självklart har målsättning att vinna. - Vi siktar på seger, säger tränaren Daniel Pettersson.

Den största besvikelsen efter AIK-matchen har väl lagt sig och i stället handlar det om att hitta ny energi och avsluta serien på bästa sätt. Jag ser det som näst intill omöjligt att Umeå tappar några ytterligare poäng men så länge vi har en teoretisk chans så måste vi göra vad vi kan.

Att komma tvåa kan också innebära att vi når vårt efterlängtade mål om att komma ut i Europa men det är visst en del formaliteter kvar som ligger på förbundsnivå innan det är spikat. Det är dock inget vi kan påverka i dagsläget utan vi kan bara göra vår uppgift på planen. Att åka upp till Skellefteå och plocka poäng på deras hemmaplan är dock lättare sagt än gjort. Vi måste hitta tillbaka till ett bra passningsspel och ett rörligare anfallsspel samt agera mer som ett lag i försvarsspelet.

Vi genrepade i Östgöta-cupens semifinal mot Kenty och vann komfortabelt med 8-2 efter att ha släppt in två mål på deras bägge bonusstraffar. Det var ett bra tillfälle att jobba med det ovannämnda anfallsspelet och bland annat var "Jossan" Öqvist på ett härligt spelhumör och gjorde hela fem mål. Det finns dock fortfarande saker att förbättra men det är ju det som är tjusningen med fotboll. Vi siktar på seger och hoppas på att det inte blir allt för många minusgrader uppe i norr…

2008-10-04 10:00

Skrivet av: Daniel Pettersson