Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Josefine Öqvist i duell
Foto: Tobias Josefsson

Förhoppning om bra avslutning

LFC stÄr inför sin sista seriematch för sÀsongen dÀr man stÀlls mot Hammarby pÄ bortagrÀs. Trots att guldet Àr utom rÀckhÄll Àr matchen av stor betydelse för LFC. - En seger skulle betyda oerhört mycket för LFC och vi skulle nÄ klubbens vision om att fÄ spela i Europa, sÀger trÀnaren Daniel Pettersson.

Då var det dags för sista matchen i årets damallsvenska och vi vill så klart avsluta på bästa tänkbara sätt. En seger skulle betyda oerhört mycket för LFC och vi skulle nå klubbens vision om att få spela i Europa. Men det kommer bli tufft att vinna på Kanalplan, det är jag övertygad om.

Hammarby gjorde en av säsongens bästa matcher i senaste omgången då man kryssade mot AIK på bortaplan, så de kommer säkert med gott självförtroende i bagaget. Jag hoppas att vi kan komma upp i den nivå som vi hade den första halvtimmen mot Örebro senast. Då spelade vi mycket bra men efter det tappade vi alldeles för många bollar på fel ställen och fick omställningar mot oss i stället för tvärtom. Vi måste vårda bollen mycket bättre och vara noggrannare med att döda alla anfall.

I Hammarby gäller det att se upp med snabba Sara Johansson på topp samt nyblivna landslagstjejen Nazanin Vaseghpanah som gärna vill styra och ställa på mitten. Vi får inte heller glömma bort den evigt unga Kicki Bengtsson som fortfarande håller mycket hög klass.

I egna laget hoppas jag ha samtliga spelare tillgängliga, med undantag av sedan tidigare skadade Maria Svensson och Jessica Landström. Eventuellt kan det bli någon ändring sen sist men oavsett uppställning så tror jag på vinst.

2008-10-17 14:00

Skrivet av: Daniel Pettersson