Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Charlotte Rohlin nickar
Foto: Tobias Josefsson

En finalbiljett stÄr pÄ spel

Seriespelet Àr avslutat, men LFC Àr fortfarande kvar i Svenska Cupen dÀr Kopparbergs/Göteborg vÀntar i onsdagens semifinal. - Vi siktar pÄ att gÄ hela vÀgen i Svenska Cupen, sÀger trÀnaren Daniel Pettersson inför matchen.

Vi avslutade serien på bästa tänkbara sätt med att vinna borta mot Hammarby med klara 3-0 efter en stabil insats. I och med segern så säkrade vi med största säkerhet en plats i Womens Cup vilket känns oerhört bra.

Vi är dock inte nöjda med det utan siktar på att gå hela vägen i Svenska Cupen och chans till revansch mot svenska mästarinnorna från Umeå. Men först måste Kopparbergs/Göteborg besegras och det kan bli nog så tufft. De har fokuserat väldigt hårt på cupen då de i tidigt skede hamnade i någon form av "ingenmansland" i serien och vinsten i kvartfinalen mot Malmö vittnar om att det finns kvalitet.

Hos gästerna måste vi först och främst få stopp på, i mina ögon allsvenskans bästa mittfältare, norskan Ingvild Stensland. Likaså har de en stark forwardsduo i Linnéa Liljegärd och Sara Lindén som måste stoppas.

Vi har en del skavanker sedan Hammarbymatchen senast men jag hoppas att vi inte behöver göra för stora ändringar. När vi stött på varandra i serien har det varit två spelmässigt jämna tillställningar men där vi dragit det längsta strået båda gångerna. Kan vi bara ha samma disciplin i defensiven som vi hade mot Hammarby och få en rimlig utdelning på de chanser vi skapar så tror jag på en tredje seger för året.

2008-10-20 11:30

Skrivet av: Daniel Pettersson