Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pĺ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Charlotte Rohlin i närkamp
Foto: Tobias Josefsson

Landets bästa gör upp om cuptiteln

I Svenska Cupens final gör landets två bästa lag upp om cuptiteln. LFC har som enda svenska lag besegrat Umeå förut under säsongen och hoppas nu kunna göra det igen.

Match mellan Sveriges två bästa lag och en cuptitel i potten, sämre avslutning på säsongen kan man ju tänka sig. Förutom finalförlusten mot Frankfurt i Uefa Womens Cup så är vi det enda laget som har besegrat Umeå i år och att det är just ettan mot tvåan i den Damallsvenska sluttabellen understryker ju definitivt att det är rätt lag som möts i finalen.

Efter att vi förlorade jakten på guldet tidigare i höstas så har vi ändå lyckats hitta ny kraft och ny energi och gjort några riktigt bra matcher på slutet. Det gällde inte minst i semifinalen senast mot Kopparbergs/Göteborg, där vi spelade ut hela vårt register. Kan vi ta med oss delar av det passningsspelet, den löpviljan och den disciplinen så tror jag på en kul cupfinal.

I Umeå vimlar det av bra spelare men först och främst så handlar det mycket om att få stopp på Marta så klart. Hon fick alldeles för lösa tyglar när vi åkte på stryk på vår hemmaplan tidigare i år och om jag inte minns fel så låg hon bakom alla målen.

Vi vill dock inte anpassa oss för mycket efter dem utan litar till vårt eget spel som varit framgångsrikt den senaste tiden. Det enda som oroar är lite är några sjukdomar som vi haft under veckan men med undantag av Jessica Landström, så hoppas jag ha hela truppen tillgänglig för spel när det är dags för årets sista match.

2008-10-31 11:15

Skrivet av: Daniel Pettersson