Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Petronella Ekroth
Foto: Tobias Josefsson

Dags för första trÀningsmatchen

PÄ söndag spelar LFC sin första trÀningsmatch för Äret dÄ man stÀlls mot AIK i Solna. - Det viktigaste kommer bli att hitta passionen i spelet samt tryggheten i spelarnas roller, sÀger trÀnare Magnus Wikman inför premiÀrmatchen.

På söndag spelar vi vår första träningsmatch för säsongen då vi möter AIK borta på Skytteholm i Solna. Mat hen börjar redan kl 11.00 vilket gör att det blir en tidig morgon och avresa från Linköping.

Valet av motståndare och arena har sin bakgrund från förra säsongen då LFC förlorade där med 3-2. Därför vill jag att vi ska ha varit där och spelat mot AIK en gång innan vi möter de där i serien, då resultatet kommer vara viktigt.

Vi kommer åka med 16 utespelare och 1-2 målvakter (beroende på om Sofia Lundgren hinner tillfriskna) innan söndag och där fyra av spelarna normalt sett spelar för vår samarbetsklubb Kenty.

Vi har för tillfället en väldigt liten trupp vilket gör att flera tjejer därifrån får möjlighet att spela med oss. De som definitivt inte kommer att spela matchen är Josefine Öqvist (nyopererad), Tilda Heimersson(bortrest) och Jessica Landström (inte helt tillbaka från sin tidigare operation). Sen får vi se med Sofia Lundgren som i dag fredag är sjuk.

Alla spelare kommer få möjlighet att spela och där speltiden kommer vara lite olika beroende på hur deras kroppar klarar av att spela en match utifrån tidigare sjukdomar o skador.

Det viktigaste kommer bli att hitta passionen i spelet samt tryggheten i spelarnas roller och uppgifter i försvars- respektive anfallsspelet. Det är viktigt att vinna men inte viktigast den här tiden på året.

Vi hoppas på en bra match mot ett lag som redan spelat två träningsmatcher och säkert ligger lite före oss i spel på stor plan.

Hälsningar

Magnus Wikman

 

2009-02-13 00:00

Skrivet av: Magnus Wikman