Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pĺ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC-UIK Ldb Sport Cup 09
Foto: Fredrik Hasselgren

Nästa steg ska tas

Inför lördagens träningsmatch mot Öster vill tränare Wikman se LFC ta ännu ett steg i rätt riktning. - Jag vill att vi efter matchen ska känna att vi har tagit ytterligare ett steg, säger Magnus Wikman.

I morgon lördag väntar årets fjärde träningsmatch för LFC som möter division 1-laget Östers IF på kontgräset i Ryd.

Matchen är lite speciell då den är sista tillfället som hela laget finns samlat innan sju av spelarna reser bort med respektive landslag för deltagande i Algarve Cup. Av den anledningen kommer tränare Wikman också att gå runt på ett stort antal spelare i mötet med Växjölaget.

- Vi har sju spelare som åker i väg på landslagsuppdrag på söndag och samtliga landslagsspelare kommer att få speltid mot Öster. Men vi får rannsaka hur mycket speltid var och en får beroende på hur de känner sig och så. Vi har kört riktigt hårt i veckan och dessutom haft fystester, men eftersom vi har relativt få matcher tillsammans vill jag att samtliga spelare ska vara med.

Inför mötet med Öster är förhoppningen att laget ska ta ännu ett steg när det gäller att få spelet och detaljerna i spelet att fungera.

- Vi har pratat om att vara ödmjuka och ha respekt för motståndet. Jag vill att vi efter matchen ska känna att vi har tagit ytterligare ett steg i rätt riktning, förklarar Wikman och tillägger:

- Jag vill ocks att vi presterar lite bättre försvarsspel än vad vi gjort tidigare och att vi balanserar och värderar lite mer noggrannt i vårt offensiva spel.

Samtliga spelare finns tillgängliga utom Margret Lara Vidarsdottir som har en liten känning i knävecket och därför står över matchen mot Öster.

2009-02-27 17:15

Skrivet av: Anders Nilsson