Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC-UIK Ldb Sport Cup 09
Foto: Fredrik Hasselgren

Genrep inför Supercupfinalen

Efter ett kort uppehåll från träningsmatcher är hela LFC-truppen samlad igen till söndagens träningsfajt mot Danmarks IF. - Det är sista matchen inför Supercupfinalen och just av den anledningen är matchen viktig, säger Magnus Wikman.

LFC:s landslagsspelare är tillbaka på svensk mark efter att ha bärgat guld i Algarve Cup. Nu är det full fokusering på LFC som gäller och närmast söndagens träningsmatch mot division 1-laget Danmarks IF.

Matchen är lagets näst sista träningsmatch och dessutom genrep inför nästa helgs Supercupfinal mot Umeå IK.

- Det är sista matchen innan matchen mot Umeå och av den anledningen är det en viktig match för oss, säger LFC-tränaren Magnus Wikman och fortsätter:

- Vi har dessutom bara tre matcher kvar innan seriestarten så det är viktigt att vi lämnar landslagsfotbollen bakom oss och fokuserar på det här. Vi vill behålla den vinnarkänsla vi haft i de senaste matcherna och vi vill få in lite mer djupledsspel än vi haft innan.

Sju av landslagsspelarna är alltså tillbaka, men Jessica Landström kommer på grund av skada inte att medverka i matchen. Sofia Lundgren som dras med en känning i baksida lår och Tilda Heimersson som inte kommit tillbaka från sin sejour med F19-landslaget kommer inte heller till spel.

Alla spelare kommer att vara med, men vi får se hur mycket var och en spelar. De som varit i väg på landslagsuppdrag är lite slitna, men kommer att spela.

Inför mötet med det förmodade topplaget i Norrettan är tränare Wikman noga med att poängtera vilka nyckelord som gäller.

- Jag vill att vi visar rätt attityd, har ödmjukhet inför uppgiften och att vi visar viljan att vinna.

2009-03-13 19:20

Skrivet av: Webbredaktionen