Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Paaske kamp mot Malmö 2009
Foto: Filip Oskarsson

Dags för laddad cupkvartsfinal

Senast LFC och Malmö möttes slutade mötet mÄllöst. Nu Àr det dags för ett nytt möte dÀr en semifinalplats i Svenska Cupens stÄr pÄ spel och den hÀr gÄngen kan matchen inte bli oavgjord. - Vi vet att vi Àr rejÀlt svÄrslagna och vi vill ta oss vidare i cupspelet, sÀger Magnus Wikman.

Vi har en tuff uppgift framför oss när vi ställs mot Ldb FC Malmö i cupkvartsfinal. Det blir vår andra match hemma på Folkungavallen mot dem inom loppet av några veckor och vi vet vad som väntar.

När vi möttes i serien gjorde vi en bra match och var närmast segern, men precis som i mötet med Sunnanå förra veckan, var vi för ineffektiva i de avgörande momenten.

Malmö som har haft en lite tyngre period är nu uppe ur svackan, vilket man visade med eftertryck när man vann över Göteborg med hela 4-0 senast.

Vi vet sedan tidigare att Malmö är ett riktigt bra lag med en hög högstanivå. De har en stark trupp och många bra spelare som på egen hand kan avgöra en match.

Precis som Malmö har vi ett bra lag med många bra spelare och vi vet dessutom att vi är rejält svårslagna, särskilt när vi spelar på vår högsta nivå. En nivå vi måste komma nå upp till i kvällens match om vi ska ta oss vidare i cupspelet.

Det är viktigt att vinna kvällens kvartsfinalmatch och ta oss vidare i cupen. Kan vi bara spela på den nivå vi kan och därtill bli lite mer effektiva i avsluten tror jag att vi har en mycket god chans att gå vidare till cupsemifinal.

Magnus Wikman
Tränare Linköpings FC

2009-06-22 09:30

Skrivet av: Magnus Wikman