Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Magnus Wikman 2009
Foto: Tobias Josefsson

√Ąntligen √§r seriepremi√§ren h√§r

Försäsongen är nu definitivt över när LFC sparkar igång seriespelet med en tuff bortamatch mot Sunnanå. Vi åker med en förhoppning och tro på att vi kommer ta med oss tre poäng tillbaka till Linköping, säger Magnus Wikman inför matchen.

På torsdag är det dags för 2009 års första seriematch då vi spelar mot Sunnanå SK borta i Skellefteå. Sedan är det eventuell dags för den första hemmamatchen mot Kopparberg/Göteborg på söndagen ifall Folkungavallen och vädret tillåter.

Matchen mot Sunnanå ser vi självklart fram emot då det är en tävlingsmatch och längtan till den varit lång. För att vara ny tränare, flera nya spelare i LFC 2009 och många som varit på landslagssamlingar under försäsongen, känns det ändå som vi är redo för serien. Visserligen kommer utvecklingen av indivderna och laget fortsätta parallellt med de kortsiktiga resultaten, men vi står klara för att prestera på allvar redan nu.

Truppen har förstärkts med tre nya spelare senaste veckan vilket glädjer oss, men ingen av de är spelklara till denna veckas matcher. Annars ser det ut som om alla kan vara med till matchen mot Sunnanå fastän några har haft lite småskavanker på slutet. Vi åker upp tidigt på torsdagsmorgonen och kommer tillbaka till Linköping fredag lunch.

Vi åker med en förhoppning och tro på att vi kommer spela en för oss attraktiv fotboll samt även ta med oss tre poäng tillbaka till Linköping.

Dock så väntar en tuff match mot ett förstärkt Sunnanå SK under 2009. De har bland annat fått tillbaka Hanna Marklund, (har fött barn), med över 100 landskamper på meritlistan, en nigeriansk forward som även spelade i klubben förra året, en Australiensisk spelare som förra året spelade i AIK samt en intressant offensiv spelare från Trinidad Tobago. Detta plus ett hårt jobbande norrländskt kollektiv kommer göra att vi behöver prestera på hög nivå för att nå våra mål med matchen.

Vi siktar självklart på det och hoppas kunna återvända till Linköping och Er med glädjande besked och resultat.

Hälsningar

Magnus Wikman
Tränare LFC

2009-03-31 20:55

Skrivet av: Magnus Wikman