Foto: Bildbyrån

Janni Arnth – inför första träningsmatchen

Efter en vecka fylld med fystester och även såklart en del fotbollsträningar står nu LFC inför den första träningsmatchen för säsongen. Det danska topplaget Fortuna Hjörring står för motståndet, ett bra lag som hamnar topp två i den danska 3F-ligan i princip varje år. Det finns även några Fortuna Hjörring-bekantingar i LFC, vår danska mittback Janni Arnth kom till LFC från Hjörring sommaren 2014. Vi tänkte därför ta en liten pratstund med Janni där hon får berätta lite om motståndet samt beskriva hennes tankar om starten på säsongen.

Först och främst, berätta lite om vårt motstånd Fortuna Hjörring.

Det kommer att bli en bra match för bägge lagen så här i början på försäsongen. Vi i LFC och Fortuna är på gång att förbereda sig för en ny säsong och kommer säkerligen att använda matchen till att testa olika saker i spelet.
Fortuna är ett topplag med många internationella – och nationella landslagsspelare. Som lag spelar de en offensiv, teknisk och framåtriktad fotboll. De är passningsskickliga och har spelare som kan göra något på egen hand.

Vilken är den största skillnaden mellan att spela i Linköpings FC och Fortuna Hjörring?

Det som är den största skillnaden mellan att spela i Linköpings FC och Fortuna är ligan och motståndet i varje match. Det krävs mer för att vinna vad gäller det taktiska i spelet samt de krav vi har på oss själva och som lag.
Dessa förväntningar och tillgången till sättet att jobba på känns även runt laget, vilket också bidrar till att damfotboll i Sverige liknar mer sättet som herrarna jobbar på, då fler spelare är heltidsproffs.

Hur tycker du att starten på säsongen varit och vad är dina mål inför 2016?

Vi har sedan vi började träna i januari ökat träningsmängden och försökt hålla kvalité i allt vi gör. Det känns bra hittills, jag tror vi alla ser fram emot att börja spela träningsmatcher och hitta våran matchform innan säsongen drar igång.
Jag ser fram emot att få igång samarbetet i försvaret och bidra till att vi som lag hittar en hög prestationsnivå. Vi måste gå efter att få en bra start på vårsäsongen, så vi kan ligga med i toppen och kämpa för SM-guld.

Vi vill tacka Janni för pratstunden och önskar både henne och LFC ett stort lycka till! Matchen går av stapeln lördag den 6 februari klockan 14.00 på Linköping Arena. Det är fri entre och kiosken är öppen! Vi hoppas att så många som möjligt kan ta sig ut till arenan och stödja vårt LFC redan från starten av säsongen. Vi ses på Linköping Arena!