Foto: Filip Oskarsson

Nytt cupguld och en fjärdeplats i damallsvenskan

LFC hade årsmöte på måndagskvällen. Ett välbesökt årsmöte som fick höra föreningens berättelse från 2015. Rent ekonomiskt var 2015 ett tungt år med ett negativt resultat.

På måndagskvällen hade Linköpings Fotboll Club årsmöte. 57 medlemmar deltog och fick information om det gångna året. Från A-truppen var det endast ett fåtal spelare närvarande då hela 12 spelare är i väg på olika landslagsuppdrag.

– Det har varit ett år med blandade känslor då vi återigen fick vinna Svenska Cupen och spela kvartsfinal i Champions League. Samtidigt hade vi förstås hoppats på en bättre avslutning i Damallsvenskan där vi bland fyra lag var med och slogs om SM-guldet när det kvarstod två seriematcher men till sist slutade på fjärde plats.

Föreningen omsatte 8,2 MSEK, en minskning från föregående år och resultatet blev negativt med 998 000 kr. Ett tufft läge som gör att vi under nästa år kommer att hamna i ett kontrollår och måste visa ett positivt eget kapital i slutet av året för att fortsätta spela på elitnivå.

– LFC har ett tufft år framför sig och måste både se över de kostnaderna men framförallt försöka höja ribban när det gäller marknadssidan. Vi kommer fortfarande ha samma sportsliga satsning 2016 som tidigare. Klubben har som ambition att fortsätta utveckla unga spelare. Nu har man inte mindre än åtta spelare från regionen i A-truppen och hela 12 spelare borta på landslag. Även i vårt F19 lag börjar det bli fler och fler som får äran att representerar de blågula färgerna.

-Talangsatsningen på F19 samt vårt fadderprojekt där våra spelare är faddrar i uppemot 80 flicklag i 20-talet föreningar. Ett projekt som varit extremt lyckat och som vi under 2015 utvecklat ytterligare. Vi hoppas nu verkligen att ungdomsprojektet kan fortsätta i samarbete med ÖFF och kommunen, där målet är att få fler tjejer att spela fotboll och att få dem att fortsätta spela längre för att några av dem till sist skall slå sig in i stadens representationslag.

I styrelsen fortsätter Christer Mård som ordförande. Det blev även omval på Jonas Eriksson, Malin Hedström, Mona Porsmarker. Malin Bodén, Anna Hjertstedt och Mariethe Larsson har ett år kvar på sin mandattid. Styrelsen utökades också med ett nyval på Daniel Andersson.