Damallsvenskan.tv

Nu lanseras Damallsvenskan.tv – se alla damallsvenskans matcher live!

Den 8 april lanserar vi Damallsvenskan.tv. Via damallsvenskan.tv är det möjligt att se samtliga 132 matcher under säsongen 2016 direkt. Extramaterial som mål, highlights, arkivmatcher och annat material kommer också att bli tillgängligt via Damallsvenskan.tv.
– Damallsvenskan är en av de starkaste ligorna i Sverige och vi vill göra den tillgänglig för så många som möjligt, säger Linda Wijkström, generalsekreterare Elitfotboll Dam. Vi tar ett eget ansvar för vår produkt och ser till att göra den än starkare via Damallsvenskan.tv. Det är viktigt att damfotbollen är med i den digitala transformationen. Andra aktörer såsom TV och nyhetsmedia kommer erbjudas tillgång till nyheter och highlights på Damallsvenskan.tv med syfte att maximera spridning, tillgänglighet och exponering.
Matcherna kommer att kunna ses via en pay per view lösning för 89 kronor per match eller en abonnemangslösning med 169 kronor per månad. Utöver de live sända matcherna får abonnenter även tillgång till arkiv från 2015.Matcherna är på detta sätt även tillgängliga utanför Sverige. Matcherna kommer att ha en enhetlig produktion och gemensam grafik. Damallsvenskan.tv görs i samarbete med Spring Media, Sportsground och Solidtango.

Intäkter för Damallsvenskan.tv kommer gå till klubbarna så genom att uppleva damallsvenskan.tv är man även med och fortsätter att bygga svensk damklubbfotboll.

Damallsvenskans upptaktsträff den 12 april kommer att sändas direkt i Damallvenskan.tv. De damallsvenska tränarna och spelarna är på plats och sändningen kommer även att innehålla exklusiva intervjuer. Från LFC kommer kaptenen Magdalena Eriksson och Pernille Harder att representera tillsammans med Martin Sjögren.