Foto: Filip Oskarsson

Succén är tillbaka

Ikväll Den 25 maj upprepas succén när över 750 tjejer kommer till Linköpings Arena under LFC Night. 42 lag har anmält sig för att tränas av Linköpings FC med 11 landslagsspelare i truppen. En kväll fylld med fotboll, utbildning, förebilder och kul.

Linköpings FC arbetar strategiskt med ett fadder och förebildsprojekt. Projektet har resultaterat i fler tjejlag och ökat antal spelare i Linköping. En aktivitet inom ramen för projektet är LFC Night. I höstas arrangeras den första upplagan med 500 spelare som fick träna med Linköpings FC samtidigt som lagens ledare fick en inspirerande utbildning av tränarparet Martin Sjögren och Anders Jacobsson. Nu är det dags igen den 25 maj för en ny upplaga av LFC Night 18.00-21.00

LFC Night är ett koncept som kommer att bli allt viktigare i framtiden. Linköping FC:s ambition är att vara regionens drivande kraft på damsidan och genom detta ta sitt ansvar för den fortlöpande utbildningen av spelare i närområdet. Detta är något som har införlivats under året genom det fadderprojekt som har genomförts tillsammans med Östergötlands Fotbollsförbund.

Med Östergötland som upptagningsområde ser LFC ett ökat engagemang i regionen som nödvändig för föreningens framtid.

Passa på och kom och titta på ren fotbollsglädje på Linköping Arena.