LFC spelare bakom storseger mot Moldavien

Två mål av Fridolina Rolfö och en hörna direkt i mål från Magdalena Ericsson bidrog till att Sverige kunde krossa Moldavien i EM-kvalet med hela 6-0.

Förutom Fridolina och Magdalena fick även Jonna Andersson chans från start i EM-kvalet mot Moldavien. En match där Sverige var det i särklass bättre laget. Förutom mål från LFC spelarna stod även Kosovare Asllani för två läckra fullträffar och första landslagsmålet för Emma Berglund.

Magdalena fick verkligen visa upp sina fina inåtskruvade hörnor och kunde ha fått ytterligare utdelning då hon i 71:a minuten skruvade in bollen mot mål, den moldaviska målvakten hade fingrarna på bollen men släppte in den. Domaren blåste dock frispark. Ett beslut som nog kan diskuteras då någon svensk spelare aldrig var i kontakt.

Förutom startspelarna fick även Stina Blackstenius 30 min speltid. Stina stod för ett piggt inhopp och det kommer bli spännande att se vilka 16 spelare som Pia Sundhage kommer satsa på i ett kommande OS spel.

Jessica Samuelsson som spelade hela förra matchen satt på läktare.

Nu väntas en knapp veckas träning innan avfärd för bortamatch mot Piteå på lördag.