Historisk match när LaLiga besöker Linköpings FC

I den första upplagan av LaLiga Women Tour den 7 augusti kl 16:00 kommer LFC spela mot Atlético de Madrid. Syftet är att marknadsföra LaLiga och stärka samarbetet på klubbnivå i Europa.

LFP World Challenge skapades 2014 av spanska fotbollsligan LaLiga med stöd från idrottsrådet i spanska regeringen (CSD) och det spanska institutet för utrikeshandel (ICEX).
Initiativet syftar till att föra samman de bästa professionella klubbarna runt om i världen för att höja internationellt bilden av spansk fotboll och värdet av spanska företag., samt skapa möjligheter genom kultur- och affärshändelser drar nytta av den synergier i aktivering av ett sportevenemang.

För första gången anordnas LaLiga Women Tour då Club Atlético de Madrid Femenino, vinnare av 2016-års Queens Cup samt tredje plats i LaLiga Feminin, kommer på och spelar mot Linköpings FC och Eskilstuna United.

– Vi är stolta och glada att de väljer oss i denna första upplagan av LaLiga Women Tour, säger både Maria Hagström, klubbdirektör Linköpings FC och Viktor Eriksson, sportchef och tränare Eskilstuna United.

– Det är alltid bra att få internationellt motstånd och även att bjuda Linköpingpubliken på det, säger Maria Hagström. Vi ser det även som ett positivt steg i utvecklingen att europeiska ligor och klubbar på damsidan samarbetar för damklubbfotbollens utveckling.

Viktor Eriksson ser även en stor fördel i det internationella motståndet inför lagets debut i UEFA Women’s Champions League i höst. – Det är en bra uppladdning för oss och även ett viktigt event för att lyfta damklubbfotbollen än med lokalt, nationellt och internationellt.

Elitfotboll Dam ( EFD) har haft en dialog med LaLiga under våren och samarbetet har kommit fram till att eventet kan bli av i Sverige. – Att Damallsvenskan var att ett attraktivt val för den första upplagan av LaLiga Women Tour är vi stolta över, säger Linda Wijkström generalsekreterare EFD. En intressant utveckling sker i Europa när det gäller klubbfotboll på damsidan och samarbeten gör att det kan skapa ytterligare värden för oss som liga.

Matcherna kommer spelas:
Linköpings FC – Club Atlético de Madrid Femenino 7 augusti 16.00 på Linköping Arena
Eskilstuna United – Club Atlético de Madrid Femenino 10 augusti 19.00 på Tunavallen

Matcherna kommer även att sändas på LaLiga:s officiella kanal på youtube.com