Johanna Rasmussen klar för LFC

Den danske landslagsspelaren Johanna Rasmussen kommer att spela i Linköpings FC kommande säsong. Johanna kommer från några säsongers spel i Kristianstad, och har tidigare representerat Umeå i Damallsvenskan. I landskampen mot Belgien i måndags så gjorde Johanna sin 150:e landskamp för Danmark. Avtalet gäller över 2017.

Johanna: Det känns riktigt spännande att skulle till Linköping. Där finns en bra miljö och jag gillar sättet dom tänker och spelar fotboll. Det är ett etablerat lag som har varit med i toppen av tabellen dom senaste åren och som nu ska spela Champions League igen, och jag hoppas såklart att kunde bidraga med att det fortsätter så och att ta LFC långt i CL.

Martin: Johanna är en spelare som kommer att passa in väldigt bra i den typen av fotboll som vi spelar. Hennes egenskaper som hög spelförståelse, bra passningsspel och att hon även gör en del poäng gör att hon kommer bli en stor tillgång för oss under kommande säsong. Johanna har stor erfarenhet från spel i både Damallsvenskan och internationellt med det danska landslaget så hon kommer att ha en viktig funktion även i det arbetssätt vi har att jobba med utveckling av vårt fortsättningsvis unga lag.

För mer information, kontakta:
Martin Sjögren Sportchef Linköping FC, 0708- 757 838, martin.sjogren@linkopingfc.com