Foto: LFC

Martin Sjögren blir förbundskapten för Norge

Efter fyra och halvt år i LFC så lämnar Martin Sjögren Linköpings FC för att leda Norges damlandslag.

Maria: Martin har blivit erbjuden ett uppdrag som förbundskapten för Norge och vi har accepterat hans önskan att bryta vårt kontrakt. Martin har under sina fyra år i Linköpings FC visat goda ledaregenskaper och förmågan att skapa ett framgångsrikt lagbygge. Han har utvecklat det sportsliga arbetet på flera plan och har byggt en stabil verksamhet vilket i år resulterade i ett SM-guld. Vi tackar Martin för den tiden han har varit hos oss och önskar honom lycka till i hans kommande uppdrag. Just nu pågår rekrytering av en ersättare.

Martin: Jag har haft fyra väldigt fina år i Linköpings FC. När jag startade 2013 så ändrade klubben delvis strategi med ett mer långsiktigt tankesätt, vilket har varit väldigt inspirerande att få ha haft en stor del i det utvecklingsarbetet som dessa fyra år har inneburit. Att få vinna ett SM-guld under 2016 blir ett perfekt avslut på min tid i klubben. Jag är tacksam över att klubben har varit tillmötesgående i min önskan att acceptera erbjudandet som förbundskapten för Norges damlandslag. Jag önskar alla i LFC ett stort lycka till i framtiden!