Ny tränare klar för Linköpings FC

Kim Björkegren presenterade sig för spelarna idag och kommer från och med måndag att leda laget den kommande säsong. Närmast kommer Kim från elitettan och Hovås Billdal.

Kim Björkegren är nya huvudtränaren för Linköpings FC. Kontraktet sträcker sig över tre år.

Maria: Vi är oerhört glada att kunna presentera Kim som ny tränare, vi har haft en kravbild som vi arbetat utifrån och där passar Kim bra in. Kim är ambitiös och taktiskt kunnig och hans fotbollsfilosofi stämmer in med hur vi i Linköping vill spela fotboll. Kim kommer ursprungligen från Linköping så har ett hjärta för klubben. Han kommer i en ledarstab som tillsammans ska utveckla och lyfta laget ytterligare. Vi ser framemot en spännande säsong med spel i både damallsvenskan och Champions League.

Kim: Jag känner en oerhörd stolthet och stor portion motivation att få bli huvudtränare för Linköpings FC. Med en attraktiv fotboll är ambitionen att nå fortsatta framgångar i Sverige men även i det kommaden Champions League.

Vi hälsar Kim varmt välkommen till klubben.