LFC förstärker med finsk talang

Emmaliina Tulkki är en av Finlands mest lovande spelare och kommer närmast från Ilves i Finland. Emmaliina är en av de tongivande spelarna i landslaget för flickor 19 trots att hon är född 2000. I höstas var hon i Sverige och LFC och fick en inblick i föreningen och genomförde några träningar tillsammans med laget. Avtalet är skrivet över 4 år.

Emmaliina:
I am very excited about the contract and the opportunity to train and play with such a great team. I am looking forward to this season.

Maria Hagström:
Emmaliina är en mycket spännande ung spelare som har en stor potential att utvecklas till att bli en toppspelare i Damallsvenskan på sikt. Det känns intressant att se hennes utveckling över tid och se hur hon kan ta nästa steg i vår miljö. Hon spås redan att bli av Finlands nästa stora stjärna.

Vi önskar Emmaliina varmt välkommen till Linköpings FC!

Läs mer på Ilves hemsida: ilveksennaiset.fi