12 LFC:are på landslagsuppdrag!

LFC har nu hela 12 spelare iväg på landslagsuppdrag och idag spelar tjejerna i A-landslaget sina första matcher.

Emmaliina Tulkki åker iväg med Finska F19 landslaget till Portugal. Tove Almqvist och Irma Helin åker med Sveriges U23 landslag till La Manga. Alva Selerud är med Sveriges F17 landslag på Bosön. Claudia Neto, Janni Arnth, Maja Kildemoes, Kristine Minde, Lina Hurtig, Jonna Andersson, Jessica Samuelsson och Magda Eriksson är alla iväg med sina respektive landslag på Algarve Cup.

Och idag är det dags för de första matcherna i årets Algarve Cup. Såhär ser spelschemat ut för våra LFC-tjejer:

Portugal-Ryssland kl. 16.00 kan ses på tviplayer.iol.pt/direto/TVI24
Danmark-Kanada kl. 19.30 kan ses på länken video.dbu.dk/
Norge-Island kl. 19.30 kan ses på TV2 Sportskanalen
Sverige-Australien kl. 19.30 kan ses på SVT2 www.svtplay.se/

I Sveriges startelva hittar vi Jessica Samuelsson och Jonna Andersson. Jessica som har erfarenheter av spel i den australienska ligan säger till svenskfotboll.se att hon tror att nyckeln för svenskorna i försvaret ikväll är att hålla koll på australiensarnas forwards som är kvicka i deras djupledsspel.

Vi önskar tjejerna all lycka till!