WG – fotbollsfestivalen där alla lag spelar final

För fjärde året i rad arrangeras fotbollsfestivalen Winning Ground för flickor i åldrarna 10-12 år i Linköping. Winning Ground har redan från början arrangerats utan resultaträkning och alla lagen får spela final på Linköping Arena, vilket nu är helt i tiden i och med att detta är Svenska Fotbollförbundets riktlinjer för cupspel från 2017.

Linköpings Fotboll Club tillsammans med BK Tinnis, Hjulsbro IK, BK Derby och IK Östria Lambohov står som tidigare nämnt som arrangörer för Winning Ground 2017. I år går fotbollsfestivalen av stapeln mellan 4 & 6 augusti. Redan nu i mars månad är lika många lag anmälda som det var totalt förra året, det vill säga hela 31 st lag.

Målsättningen är att bli världens största flickturnerning och locka lag över landets gränser. Med tanke på hur många av våra A-lagstjejer som representerar olika landslag hoppas vi att över tid nå ut till flera länder som vill komma och uppleva denna fotbollsfest genom marknadsföring genom våra LFC:tjejer.

Att erbjuda flicklagen att spela match på arenan där EM spelades 2013 och gå i samma spelargång som Linköpings FC:s tjejer gör, hoppas vi kunna inspirera dessa unga spelare till att fortsätta lira fotboll och drömma om att en dag själva spela i damallsvenskan, representera sin nation och fortsätta älska fotbollen på samma sätt som idag.

Winning Ground handlar om att sprida fotbollsglädje och bidra till spännande fotbollsupplevelser där utvecklingen av spelarna inom laget står i centrum. Denna helg består av fotboll såklart, men även spännande happenings där bland annat de anmälda lagen får träffa LFC:tjejerna och årets gäster som vi hoppas på att kunna avslöja inom en snar framtid.

Därför uppmanar vi nu dig till att anmäla ditt flicklag mellan 10&12 år för att uppleva denna fotbollsfestival tillsammans med oss i Linköpings FC och de andra arrangörerna.

Besök Winning Grounds hemsida för mer information och anmälan till fotbollsfestivalen.

Anmälda lag:
F10:
 Mjölby AI, Wreta Kloster, BK Derby, Linköping Kenty DFF F11:BK Tinnis, Mjölby AI, Tranås FF Röd, Tranås FF Svart, Huddinge IF Gul, Huddinge IF Svart, BK Derby, Tullinge Fotboll Kämpa, Tullinge Fotboll Glädje, Grebo IK, Tallboda IF, Hargs BK, Vendelsö IK, Ljungby IF F12: Hjulsbro IK, IK Östria Lambohov, Västra Hargs IF, Månsarps IF, Örtomta Gois, Bankeryds SK Gul, Bankeryds SK Svart, Brokinds IF, Bele Barkaby FF Svart, Bele Barkaby FF Vit, Smedby AIS Svart, Smedby AIS Vit, BK Derby