Foto: Filip Oskarsson

Seger i premiären

Eftermiddagen bjöd på soligt men kallt väder och en skön premiär i damallsvenskan. LFC kontrollerade matchen från avspark till slutsignal och vann med 3-0 efter mål av Marija Banusic och Kristine Minde.

En premiär är alltid lite speciell, något man väntat på hela långa försäsongen. Det kändes redan på uppvärmningen och i omklädningsrummet att tjejerna var heltaggade.

LFC visade direkt att de kommer fortsätta att vara spelförande lag och ha större delen av bollinnehavet i matcherna. LB07 gjorde det bra och pressade högt vilket ledde till att LFC hade mest av spelet i backlinjen. I den 12 minuten kunde Marija Banusic skriva in sig i målprotokollet efter en snygg variant på hörna från Magdalena Eriksson, där Marija kom helt fri i bortre straffområde och kunde ganska ensamt nicka in 1-0.

LB07 var inte helt ofarliga och det kunde ha blivit 1-1 strax efter då LFC tappade bollen på mittplan och gästerna kunde lägga in en långboll där Magdalena Eriksson och Cajsa Andersson missförstod varandra och bollen nickades i eget mål, men målet dömdes helt riktigt bort för offside.
Istället kunde LFC gå till halvtidsvila med 1-0, som kunde ha varit större med bra läge framförallt för Marija Banusic som höll sig framme i flera bra lägen. Hon hade bland annat en frispark strax utanför straffområdet som tog i stolpen.

Tempot ökade i andra halvlek och i den 46 spelminuten kunde LFC åter erövra bollen på mittplan och Kristine Minde spelades fri på sin högerkant och slog ett precist inlägg till Marija som forcerade in bollen till 2-0. 3-0 var en snygg individuell prestation av Claudia Neto som vände bort sina försvarade inte bara en gång utan 2 och fick fram bollen till Kristine som kunde vända och smälla upp bollen i nättaket.

En skön premiärvinst som gav mersmak, visst finns det ytterligare detaljer att fila på men skönt att börja med en seger. Nu väntas närmast spel på Tele2 arena mot Hammarby lördagen den 22/4. Vår supporterklubb Flocken har en förfrågan ute om att anordna en supporterresa till Stockholm. Gå in på deras sida på Facebook om det finns intresse att följa med

LFC:s startelva

 • Före detta spelare/inlånade spelare
 • #3 Janni Arnth Jensen
 • #9 Lina Hurtig
 • #11 Tove Almqvist
 • #12 Claudia Teresa Pires Neto
 • #15 Jessica Samuelsson
 • #19 Kristine Minde
 • #20 Magdalena Eriksson
 • #23 Marija Banusic
 • #25 Jonna Andersson

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
16 april 15:00
Linköping Arena, Linköping
3-0
 • Publik: 518
 • Domare: Pernilla Larsson
 • 12’ 1-0 Marija BanusicNickmål. Passning Magdalena Eriksson.
 • 46’ 2-0 Marija Banusic Passning Kristine Minde.
 • 55’ 3-0 Kristine Minde Passning Claudia Teresa Pires Neto.
 • 78’ Emma Lennartsson (ut)Maja Ring Kildemoes (in)
 • 85’ Marija Banusic (ut)Emmaliina Tulkki (in)
 • 87’ Tove Almqvist (ut)Lisa Lantz (in)