Emmaliina tvåmålsskytt i debuten

Då Marija Banusic och Kristine Minde inte kunde spela var det nya spelare som skrev in sig i målprotokollet i årets damallsvenska. Matchen slutade 4-1 till Linköping efter mål av Emma Lennartsson, Emmaliina Tulkki (2 st) och Lina Hurtig.

Det var en tuff bortamatch som väntade. KIF Örebro på bortaplan är inget enkelt motstånd och LFC har historiskt haft svårt att vinna på Behrn arena. Några orosmoment sågs dock inte i inledningen av matchen som LFC dominerade och visade upp ett riktigt bra spel där Örebro knappt fick låna bollen i första halvlek. Flera fina anfall där både Lina och Emma hade frilägen som inte riktigt ville in i mål. I 27 spelminuten kunde dock Emma göra sitt första mål för säsongen efter fint inlägg från Jessica Samuelsson på högerkanten.

Innan halvlek skulle ytterligare debut ske genom Emmaliina Tulkki som fick chansen från start då både Marija och Kristine saknades i anfallet. Emmaliina gjort en stabil insats och höll sig framme på, åter igen, snygg framspelning av Jessica. I andra halvlek kom det fina passningsspelet av sig lite och vi bjöd in Örebro i matchen. I den 61:e minuten nådde Lina högst på väl avvägd hörna från Magdalena Eriksson till ställningen 3-0, och matchen kändes avgjord.

Efter slarv i egen backlinje kunde Örebro kvittera när det återstod en kvart av matchen genom Fanny Andersson. Efter målet fortsatte LFC att trycka på mot hemmaförsvaret och fick bland annat en straff som Janni Arnth träffade stolpen på. Slutresultatet skrevs till 4-1 efter att Emmaliina kunde göra sitt andra mål för kvällen.

Detta var en av LFC:s bästa insatser i årets damallsvenskan och riktigt kul att se flera spelare ta chansen. Alva Selerud debuterade i allsvenskan kom in i slutet av matchen.

Nu väntas betydligt tuffare motstånd i nästa match mot FC Rosengård mu på lördag. Matchstart kl 15:00 nu på Linköping arena. Redan nu är det över 500 biljetter sålda.

LFC:s startelva

 • Före detta spelare/inlånade spelare
 • #3 Janni Arnth Jensen
 • #4 Maja Ring Kildemoes
 • #9 Lina Hurtig
 • #11 Tove Almqvist
 • #12 Claudia Teresa Pires Neto
 • #14 Emmaliina Tulkki
 • #15 Jessica Samuelsson
 • #20 Magdalena Eriksson
 • #25 Jonna Andersson
 • Spelade ej/skadade/sjuka:

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
14 maj 16:00
Behrn Arena, Örebro
1-4
 • Publik: 551
 • Domare: Sara Persson
 • Varningar, Linköpings FC: Janni Arnth Jensen
 • 27’ 0-1 Emma Lennartsson
 • 34’ 0-2 Emmaliina Tulkki Passning Jessica Samuelsson.
 • 61’ 0-3 Lina HurtigNickmål. Passning Magdalena Eriksson.
 • 70’ Emma Lennartsson (ut)Irma Helin (in)
 • 75’ Varning Janni Arnth Jensen
 • 84’ 1-4 Emmaliina Tulkki
 • 85’ Lina Hurtig (ut)Alva Selerud (in)
 • 89’ Janni Arnth Jensen (ut)Lisa Lantz (in)