Foto: Filip Oskarsson

Fyramålsskytt i debuten!

Maja Kildemoes värvades som ytterback till säsongen, men på grund av skador tvingades Kim att ändra om i startelvan och gav henne chansen i en ny roll i anfallet. Maja tackade för förtroendet och gjorde 4 mål. LFC vann med 5-1 och övrig målskytt för LFC var Jonna Andersson.

Förlusten senast mot Rosengård var glömd och det var ett taggat lag som ställdes upp inför avspark på Linköpings arena. Med spelare som Kristine Minde, Jessica Samuelsson, Emma Lennartsson och Johanna Rasmussen på skadelistan var det delvis ett nytt lag som ställdes upp på planen. Lisa Lantz fick ta plats i mittlåset och Janni fick ta ett steg ut på högerbacken. På mittfältet tog Emmaliina platsen bredvid Tove och Claudia och i anfallet fick alltså Maja Kildemoes göra debut tillsammans med Lina och Marija.

Matchen började lite trevande men det var Linköping som höll i taktpinnen. I den 8:e spelminuten kom ett snyggt anfall där Marija kom runt på vänsterkanten med ett inlägg som K/Göteborgs målvakt inte kunde hålla och på returen forcerade Maja in sitt första mål för dagen. Precis innan halvlek satte hon även 2-0 efter en välplacerad djupledsboll från Lisa som Maja lobbade över målvakten.

I andra halvlek kunde Göteborg komma tillbaka in i matchen och stressade LFC genom att slå många långa bollar mot deras forwards. I den 49:e spelminuten kunde Göteborg även reducera till 2-1. En nervös period följde innan Jonna Andersson kunde sätta 3-1 genom en läcker frisparksvariant slagen av Marija Banusic. Maja Kildemoes punkterade verkligen matchen genom att göra sitt 3 mål för dagen och det var inte slut där utan Maja satte även slutresultatet 5-1 efter en klockren träff på volley efter hörna från Magdalena Eriksson.

Nu väntas närmast semifinal i svenska cupen på söndag borta mot Djurgårdens IF.

LFC:s startelva

 • Före detta spelare/inlånade spelare
 • #3 Janni Arnth Jensen
 • #4 Maja Ring Kildemoes
 • #5 Lisa Lantz
 • #9 Lina Hurtig
 • #11 Tove Almqvist
 • #12 Claudia Teresa Pires Neto
 • #14 Emmaliina Tulkki
 • #20 Magdalena Eriksson
 • #23 Marija Banusic
 • #25 Jonna Andersson
 • Spelade ej/skadade/sjuka:

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
23 maj 16:00
Linköping Arena, Linköping
5-1
 • Publik: 562
 • Domare: Sara Persson
 • 8’ 1-0 Maja Ring Kildemoes Passning Marija Banusic.
 • 45+1’ 2-0 Maja Ring Kildemoes
 • 64’ 3-1 Jonna Andersson Passning Marija Banusic.
 • 75’ 4-1 Maja Ring Kildemoes
 • 77’ Janni Arnth Jensen (ut)Irma Helin (in)
 • 85’ Lina Hurtig (ut)Alva Selerud (in)
 • 89’ 5-1 Maja Ring Kildemoes Passning Tove Almqvist.
 • 90’ Maja Ring Kildemoes (ut)Wilma Thörnkvist (in)