Foto: Filip Oskarsson

Gräspremiär när LFC åker till Kristianstad

På lördag väntar bortamatch i Kristianstad för LFC och förhållandena är inte vad LFC är vana vid. På Vilans IP är det naturgräs som gäller vilket inte hör till vanligheterna i damallsvenskan. Som en del av matchförberedelserna tränar tjejerna på gräs de sista träningarna innan lördag. Vår lagledare ”Loben” gjorde liknelsen med vårens kosläpp när tjejerna kom ut på planen under onsdagseftermiddagen.

Kristianstad DFF står för motståndet på lördag. De har inlett årets damallsvenska med en vinst (mot LB07) och två förluster (mot KIF Örebro och Vittsjö GIK) än så länge. Förra året slutade dem på en 10e plats och denna säsong är deras 25e i den högsta serien. LFC’s nyförvärv Johanna Rasmussen som tyvärr skadades tidigt under försäsongen kommer senast från Kristianstads DFF där hon gjorde hela sex säsonger.

Skadeläget i truppen är ännu oklart men det vi kan säga att samtliga spelare mer eller mindre deltar i dem förberedande träningarna inför lördag. De största frågetecknen i dagsläget är Kristine Minde och Marija Banušić. Glädjande besked är att Irma Helin är på god väg tillbaka.

Glöm inte bort att du kan se alla matcher på damallsvenskan.tv. Klicka här!

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
5 maj 13:00
Vilans IP A-plan, Kristianstad
Inga matchhändelser.