Jessica Samuelsson tvåmålsskytt!

Hemmamatchen på valborgsmässoafton lockade 523 st åskådare till Linköping Arena när LFC tog emot Djurgårdens IF FF. Matchen slutade 2-1 till Linköping. Jessica Samuelsson tog steget upp som ytterforward när Marija Banusic frånvarande pågrund av huvudskada och satte båda målen för LFC.

Matchen startade något trevande där våra tjejer inte fick in bollen i nät. Farliga ribbträffar av både Samuelsson och Almqvist i första respektive andra halvlek. Det dröjde fram till 73e minuten innan LFC fick in bollen i mål. Det var Lina Hurtig som spelade in bollen från vänsterkanten när Jessica Samuelsson forcerade fram och satte bollen i nät.

I 89e minuten kvitterade Djurgården till 1-1 genom en djupledsboll som Janni Arnth efter missförstånd nickade in i eget mål. Men repliken var snabb då Jessica Samuelsson var framme igen efter inspel av Emma Lennartsson direkt efter avspark och satte 2-1 till LFC.

Matchen slutade 2-1 till LFC där de sista 20 minuterna var de mest intensiva på hela säsongen.

Nästa match spelas borta mot Kristianstad den 6e maj och nästa hemmamatch är mot Rosengård den 20e maj.

LFC:s startelva