Foto: Filip Oskarsson

Skön vinst i Kristianstad

En tuff bortamatch mot Kristianstad och spelarna visade åter hög lagmoral genom att vinna matchen med mål i slutminuterna av Tove Almqvist. Matchen slutade 2-1 till LFC efter tidigt ledningsmål av Marija Banusic.

Fjärde omgången i Damallsvenskan och ett tufft bortamöte väntades för Linköpings FC. En lång bussresa i benen och naturgräs på Vilands IP men det var inget som märktes i första halvlek som dominerades fullständigt av LFC. Redan efter 4 minuter kunde Magdalena avancera centralt och hitta fram till Marija som väggpassade sig igenom med Emma och kunde snyggt rulla in bollen. Tyvärr skadades sig Marija i foten i samband med målet och tvingades utgå.

I andra halvlek pressade Kristianstad på och blev klart tuffare i närkamperna och kunde reducera i 67 minuten. Ett långt inkast som nickades över Cajsa i målet. Det blev en nervös avslutning på matchen men även denna match visade spelarna vinnarinstinkt och i den 88:e minuten fick Tove Almqvist göra sitt första mål för säsongen efter ett inspel från Jonna Andersson.

Nu väntas bortamöte mot Örebro nästa måndag den 15:e innan vi möter Rosengård på hemmaplan lördagen den 20 maj kl 15:00.

LFC:s startelva

 • Före detta spelare/inlånade spelare
 • #3 Janni Arnth Jensen
 • #4 Maja Ring Kildemoes
 • #9 Lina Hurtig
 • #11 Tove Almqvist
 • #12 Claudia Teresa Pires Neto
 • #15 Jessica Samuelsson
 • #20 Magdalena Eriksson
 • #23 Marija Banusic
 • #25 Jonna Andersson
 • Ersättare
 • #2 Matilda Haglund
 • #5 Lisa Lantz
 • #6 Irma Helin
 • #14 Emmaliina Tulkki
 • #19 Kristine Minde
 • #21 Alva Selerud

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
5 maj 13:00
Vilans IP A-plan, Kristianstad
1-2
 • Publik: 435
 • Domare: Sara Persson
 • Varningar, Linköpings FC: Lisa Lantz
 • 4’ 0-1 Marija Banusic Passning Emma Lennartsson.
 • 10’ Marija Banusic (ut)Emmaliina Tulkki (in)
 • 81’ Emmaliina Tulkki (ut)Lisa Lantz (in)
 • 83’ Varning Lisa Lantz
 • 88’ 1-2 Tove AlmqvistNickmål. Passning Jonna Andersson.