Ytterligare en seger

Seger mot Holmalund! Dagens match i värmen bjöd inte på något vidare spel från något av lagen men vi visade hög moral och lyckades, trots att spelet knackade långa stunder, besegra Holmalund från Alingsås med 3-1 efter 1-1 i paus. Det var Holmalund som tog ledningen i matchens 16:e minut efter ett misstag långt ner på vår planhalva. Vi reste oss snabbt och kvitterade redan 7 minuter senare då Junis gjorde 1-1 på Sara Os fina instick. Efter paus öste vi på i medvinden även om Holmalund stack upp med farliga kontringar då och då. Sara Hs 2-1-mål i 81:a minuten var väldigt förlösande. Katja slog frisparken som Emilia (lån från Svärtinge) tog emot och friställde Sara. Hur snyggt som helst! Spiken i kistan satte Anna på straff i 88:e minuten sedan Frida (lån från Boren) blivit fälld. Tre riktigt sköna poäng utan att vi spelade bra, en styrka i sig!

LFC:s startelva

 • Före detta spelare/inlånade spelare
 • #1 Clara Ekstrand
 • #4 Katja Mundel Svensson
 • #6 Junis Andersson
 • #9 Wilma Ritzén
 • #10 Stina Nilsson
 • #11 Wilma Johansson
 • #14 Alicia Drott
 • #16 Julia Elm (K)
 • #18 Sara Olai
 • #21 Sara Hjelm
 • #24 Ella Degerstedt
 • Ersättare
 • #7 Frida Elofsson
 • #12 Ebba Karlsson
 • #17 Anna Krantz
 • #23 Emilia Stjerna

Matchfakta

F19
27 maj 12:00
Linköping Arena, Linköping
3-1
 • Domare: Ahmad Al-Shawi
 • Varningar, Holmalunds IF Alingsås: Alexandra Schwartz
 • 23’ 1-1 Junis Andersson
 • 81’ 2-1 Sara Hjelm
 • 88’ 3-1 Straffmål