Foto: Filip Oskarsson

Skön seger och fortsatt ledning i Damallsvenskan

Det var en blåsig tillställning på Linköping Arena när LFC tog emot Kvarnsveden. Matchen slutade med seger 3-2 och fortsatt ledning i Damallsvenskan. Nu fem poäng till nya tvåan Rosengård.

Linköpings FC tog en säker trepoängare, även om två av målen gick in via bortaspelare. Vid 1-0 i åttonde minuten tog Marija Banusics skott på en försvarare i Kvarnsveden och in i mål efter en snygg djupledsboll från Janni upp på Kristine som i sin tur serverade Marija. I början av andra halvlek slog Jonna Andersson ett inlägg från vänster som tog på foten på bortaspelare och bollen gick in vid stolpen.

Även det tredje mål kom via Jonna Anderssons känsliga vänsterfot där inlägget hamnade hos Kristine Minde som kunde stöta in bollen i bortre burgavel med vänsterfoten.

Tabitha Chawinga som leder skytteligan var ständigt ett hot mot hemmaförsvaret och kunde kvitterade till 1-1 i slutet av den första halvleken genom att placerade in bollen vid vänstra stolpen. Chawinga svarade även för reduceringen till 3-2. Ett snyggt anfall från bortalaget där de väggspelade igenom försvaret. Chawinga leder skytteligan i damallsvenskan överläget med 14 mål.

Målskytten Banusic, femma i skytteligan, tvingades byta i halvtid på grund av en fotskada och bytte med Alva Selerud som gjorde en bra insats och tog för sig på sin högerkant. Kristine Minde hann precis göra mål innan hon bytte med Maja Kildemoes då det var förutbestämt att Kristine bara skulle spela 60 minuter. Skönt att se henne åter i startelvan efter en lång skadeperiod. Lina Hurtig kom in i 85:e minuten.

LFC:s startelva

 • Före detta spelare/inlånade spelare
 • #3 Janni Arnth Jensen
 • #11 Tove Almqvist
 • #12 Claudia Teresa Pires Neto
 • #14 Emmaliina Tulkki
 • #15 Jessica Samuelsson
 • #19 Kristine Minde
 • #20 Magdalena Eriksson
 • #23 Marija Banusic
 • #25 Jonna Andersson

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
18 juni 15:00
Linköping Arena, Linköping
3-2
 • Publik: 876
 • Domare: Tess Olofsson
 • Varningar, Kvarnsvedens IK: Robyn Decker
 • 8’ 1-0 Marija Banusic Passning Kristine Minde.
 • 46’ Marija Banusic (ut)Alva Selerud (in)
 • 51’ 2-1 Självmål
 • 60’ 3-1 Kristine Minde Passning Jonna Andersson.
 • 61’ Kristine Minde (ut)Maja Ring Kildemoes (in)
 • 85’ Emmaliina Tulkki (ut)Lina Hurtig (in)