Foto: Filip Oskarsson

Vi ligger först i tabellen…

En skön sång som hördes eka från Lejonflocken som skapar en skön stämning var än de åker.
Linköpings FC går till halvtidsvila i klar ledning i Damallsvenskan efter 2-0 på bortaplan mot Eskilstuna. En stabil insats där LFC var det klart bättre laget. Målen görs av Tove Almqvist och Lina Hurting.

Linköpings FC visade upp varför laget ligger där det ligger i tabellen. Passningsspelet var imponerande och Eskilstuna fick jaga boll väldigt mycket. Första målet kom i den elfte minuten genom Tove Almqvist. Mittfältaren fick på ett volleyskott strax utanför straffområdet och bollen gick i en vid båge över hemmamålvakten.

Andra målet var riktigt snyggt. Kristine Minde spelade in bollen från höger, Marija Banusic hoppade över bollen som gick fram till en fristående Lina Hurtig. Hon sköt mellan benen på målvakten och tvåmålsledningen var helt rättvis.

I den andra halvleken blev vi lite tillbakatryckta men det var aldrig någon riktig oro. Seriens bästa försvar med Jessica Samuelsson, Janni Arnth, Magda Eriksson och Jonna Andersson var hur säkra som helst. Framför dem låg mittfältaren Claudia Neto som sög åt sig andrabollarna och levererade passningarna med sedvanlig precision.

Nu går vi på en skön sommarledighet och laddar upp för en spännande höst där Damallsvenskan drar igång hemma mot KIF Örebro fredagen den 18 augusti. Därefter är det både final i Svenska cupen (27 augusti) och Champions League i början på oktober (lottningen sker den 1 september)

Vi i LFC vill önska alla en glad sommar!

LFC:s startelva

 • Före detta spelare/inlånade spelare
 • #3 Janni Arnth Jensen
 • #9 Lina Hurtig
 • #11 Tove Almqvist
 • #12 Claudia Teresa Pires Neto
 • #15 Jessica Samuelsson
 • #19 Kristine Minde
 • #20 Magdalena Eriksson
 • #23 Marija Banusic
 • #25 Jonna Andersson

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
29 juni 18:00
Tunavallen, Eskilstuna
0-2
 • Publik: 2 325
 • Domare: Pernilla Larsson
 • 11’ 0-1 Tove Almqvist Passning Jonna Andersson.
 • 23’ 0-2 Lina Hurtig Passning Kristine Minde.
 • 55’ Kristine Minde (ut)Maja Ring Kildemoes (in)
 • 70’ Marija Banusic (ut)Emmaliina Tulkki (in)
 • 87’ Tove Almqvist (ut)Lisa Lantz (in)