Foto: Filip Oskarsson

Magda lämnar för spel i Chelsea Ladies

Magdalena Eriksson lämnar Linköping för England och Chelsea Ladies.

Magdalena kom till Linköping 2013 och har varit en värdefull spelare med sin vinnarinstinkt och ledaregenskaper. Hon har sedan hon kom som ung talang utvecklats till att bli en av Sverige absolut bästa backar och tagit en given plats i det svenska landslaget. Magdalena var med och tog SM-guld 2016 samt Cup-guld 2014 och 2015 för LFC.

Kim Björkegren:
Det är naturligtvis tråkigt för LFC att tappen en duktig fotbollspelare, med stark personlighet och bra ledaregenskaper. Magda, som varit vår kapten, har med professionalism gjort mycket för klubben och vi kan nu bara stort lycka till i hennes framtida utmaningar och tackar för hennes insats i Linköpings FC genom alla år.

Magdalena:
Jag vill tacka Linköpings FC för de 4,5 åren jag varit i klubben. De gav mig möjligheterna att mogna inte bara som fotbollspelare utan även som människa. Jag kom som vilsen 19:åring men under tiden har LFC format mig med sina värderingar och proffsiga miljö. Nu är jag redo för nästa steg i min karriär men jag kommer alltid bära med mig dessa år och alla upplevelser vi har varit med om tillsammans. Jag vill tacka alla ledare och spelare för den här tiden samt skicka med dem ett stort lycka till i framtiden, jag kommer följa och heja på er!

Vi önskar Magda stort lycka till!