Förlust mot Piteå

Matchen började på samma sätt som den började för ett år sedan, efter 10 minuter hade Piteå gjort 2 mål. Förra året vändes det underläge till vinst 3-2. LFC vaknade rejält i andra halvlek men orkade inte hela vägen och förlorade med 3-2. Nu väntas cupfinal mot FC Rosengård på söndag kl 17:45.

Efter 10 minuter stod det 0-2 på matchtavlan. En otroligt tuff start för hemmalaget. Piteå var aggressiva och hade en högpress på LFC:spelarna som inte riktigt var med i början av matchen. Det var oroligt i försvaret och Piteå kunde redan i den 6:e matchminuten ta ledningen efter en otagbar boll i Cajsa Anderssons högra kryss. Tre minuter senare var det dags igen efter en tilltrasslad situation lirkade sig bollen in i nätet. En minst sagt tuff start. LFC kom inte alls upp i den nivån som vi är vana vid och agerade individuellt och i stressat.

Efter paus flyttade laget upp mer och fick bättre press på Piteå men efter slarv i backlinjen kunde Piteå öka på sin ledning till 3-0. En tung uppförsbacke väntade. Nu vaknade LFC och började spela till varandra. Hemmalaget skapade flera farliga målchanser men hade svårt att få in bollen. I den 61:e minuten kunde dock Marija Banusic göra det första reduceringsmålet och på övertid gjorde Lina Hurtig det andra. Men mer hann laget inte med tyvärr. Matchen slutade 3-2 till Piteå och den andra förlusten i Damallsvenskan i år är ett faktum.

Nu gäller det att komma igen och ta revansch på Rosengård på söndag.

LFC:s startelva

 • Före detta spelare/inlånade spelare
 • #4 Maja Ring Kildemoes
 • #11 Tove Almqvist
 • #12 Claudia Teresa Pires Neto
 • #16 Nicoline Sørensen
 • #18 Kosovare Asllani
 • #19 Kristine Minde
 • #23 Marija Banusic
 • #25 Jonna Andersson

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
23 augusti 18:00
Linköping Arena, Linköping
2-3
 • Publik: 993
 • Domare: Pernilla Larsson
 • Varningar, Linköpings FC: Claudia Teresa Pires Neto
 • Varningar, Piteå IF DFF: Hanna Pettersson, Emelie Lövgren
 • 32’ Varning Claudia Teresa Pires Neto
 • 61’ 1-3 Marija Banusic
 • 62’ Emma Lennartsson (ut)Anna Oskarsson (in)
 • 65’ Nicoline Sørensen (ut)Janni Arnth Jensen (in)
 • 79’ Tove Almqvist (ut)Emmaliina Tulkki (in)
 • 90+2’ 2-3 Lina Hurtig Passning Kosovare Asllani.