Lovande seger mot IFK Kalmar

På augustis sista lördag tog vi emot IFK Kalmar i solskenet. Efter vårens match mot dem (0-4) på bortaplan där vi gjorde en bra match, fanns det en revanch hos LFC. Vi kommer upp i en hög prestationsnivå i första halvlek och trycker på för ett ledningsmål från start. Vi skapar mycket lägen och är det bollförande laget. I den 37 minuten kommer så 1-0 målet där Julia hittar en fin boll i djupled till Alva som sätter ledningsmålet. Efter paus blir spelet något jämnare till en början och försvarsspelet blir prövat hos hemmalaget. Men så kommer 2-0 genom Alva på pass från Ebba i den 60 minuten.

Efter det gör vi en del byten och LFC fortsätter att hålla uppe spelet och jobbar bra som ett lag, trots att IFK Kalmar skapar en del hörnor och chanser. Med 10 min kvar kommer så 2-1 målet från Kalmar och de får energi av det. Men LFC är starka nog att hålla ihop det försvarsmässigt och när Ea Wessén sätter 3-1 i 87 minuten i första krysset är det spiken i kistan och F19 tar en skön seger med ett mycket lovande spel i matchen.

Vi laddar om för bortamatcher i september och börjar med bortamöte med Holmalund (Alingsås) nästa söndag kl 14:00. Väkomna att följa oss live på Twitter då!

LFC:s startelva

  • Före detta spelare/inlånade spelare
  • #3 Linn Bogren
  • #19 Sara Olai
  • Spelade ej/skadade/sjuka:

Matchfakta

F19
26 augusti 14:00
Anders Ljungstedts gymnasium, Linköping
3-1
  • Publik: 140
  • Domare: Asmir Spahic