Mycket Linköping i TV på söndag

Du kan få en spännande sportsöndag då SVT sänder vår match i guldstriden mot FC Rosengård kl 16:00 i SVT och innan spelar LHC Dam mot svenska mästarna Djurgården.

Se pressmeddelandet i länken.

Det blir mycket Linköping i SVT:s nya satsning Sportstudion. Kommande söndag blir det en hel eftermiddag med Linköping i riks-TV då LHC spelar mot svenska mästarna Djurgården i Svenska Damhockeyligan följt av LFC:s gulddrabbning i Malmö mot Rosengård. Nu på söndag 10/9 tar LHC emot Djurgården i SDHL med start 13:30 – en toppmatch där båda lagen är tippade i toppen av serien den kommande säsongen. Direkt efter, med start 16:00, är det toppmöte i Damallsvenskan mellan Rosengård och Linköpings FC.

-Det visar vilken tyngd Linköping har inom idrotten på toppnivå. Så såg det inte ut för 20 år sedan. Nu är den historiskt sett svaga idrottsstaden verkligen på gång och aspirerar på SM-medaljer i flera lagsporter, säger LHC:s klubbdirektör Anders Mäki.

De senaste åren har även LHC:s herrlag, Linköping Innebandy och Linköpings Volleyboll Club tävlat i den absoluta Sverigetoppen. Totalt har Linköping bärgat åtta SM-guld på seniornivå sedan 2009. Men denna gång är det alltså Östergötlands flaggskepp på damsidan som är i aktion i riks-TV.

-Vi har ett SM-guld att försvara och en absolut nyckelmatch i detta är nu på söndag, säger Maria Hagström, klubbdirektör i LFC och fortsätter:

-Linköping har blivit en fantastisk idrottsstad där sporterna går litet omlott så att invånarna har spännande matcher framför sig hela tiden.

Till hemmamatchen i hockeyn hoppas LHC givetvis på en bra publiksiffra på plats i Stångebrohallen på söndagen. LHC-damerna kickstartar verkligen SDHL på hemmaplan med möten mot Luleå på fredag kväll och Djurgården två dagar efteråt.

-Det är inte så ofta publiken får chansen att vinka in i TV-rutan i stora SVT plus att laget verkligen behöver publikstödet i matchen. Dessutom ordnar vi så att linköpingsborna även kan se fotbollsmatchen i en av arenans barer, avslutar Anders Mäki.