Foto: Filip Oskarsson

Oavgjort mot Hammarby

2-2 blev resultatet mellan LFC och Hammarby efter sen reducering av bortalaget i matchens sista minut. LFC:s mål gjordes av Jonna Andersson och Frida Maanum. Fridas första mål i Damallsvenskan.

Matchen började med spelövertag för LFC och i matchens elfte minut slog Jonna Andersson ett inlägg som letade sig hela vägen in bakom Hammarbymålvakten. Ett resultat som såg ut att hålla hela vägen till pausvila men i halvlekens sista minut kunde Hammarbys Frida Sjöberg vända bort sin försvarare och prickskjuta in bollen bakom Cajsa Andersson i målet. 1-1 i halvlek.

I andra halvlek fortsatte LFC att trycka på men hade svårt att komma till avslut och Hammarby stod upp bra och gjorde det svårt för hemmaspelarna. Efter dubbelbyte, där både Kosovare Asllani och Lina Hurtig kom in, kunde vi få bättre grepp om matchen. I den 69 matchminuten kom då ett förlösande mål av Frida Maanum som på volley dundrade in bollen efter rensning från hörna. Ett resultat som såg även det ut att hålla matchen ut men efter slarv på eget anfall gav Hammarby en kontring i matchens sista sekunder. Ett mål som gav slutresultatet 2-2.

Ett resultat som spelarna inte var speciellt nöjda med men en poäng är alltid bättre än ingen.

Nu laddar vi om inför onsdagens match i Champions Leauge i returmötet mot Apollon Ladies. Första matchen vann vi med 1-0, så vinst eller oavgjort resultat krävs för avancemang. Avspark kl 18:00 på onsdag. Kom och se Champions League på Linköpings Arena

LFC:s startelva

 • Före detta spelare/inlånade spelare
 • #3 Janni Arnth Jensen
 • #5 Lisa Lantz
 • #11 Tove Almqvist
 • #15 Frida Leonardsen Maanum
 • #16 Nicoline Sørensen
 • #19 Kristine Minde
 • #20 Anna Oskarsson
 • #23 Marija Banusic
 • #25 Jonna Andersson
 • Spelade ej/skadade/sjuka:

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
7 oktober 13:00
Linköping Arena, Linköping
2-2
 • Publik: 1 235
 • Domare: Sara Wiinikka
 • 11’ 1-0 Jonna Andersson
 • 64’ Tove Almqvist (ut)Kosovare Asllani (in)
 • 64’ Marija Banusic (ut)Lina Hurtig (in)
 • 69’ 2-1 Frida Leonardsen Maanum
 • 84’ Frida Leonardsen Maanum (ut)Irma Helin (in)