Foto: Filip Oskarsson

Vinst i första mötet mot Apollon Ladies F.C

En otroligt skön vinst som satt långt inne. Spelet var inte riktigt som det brukar och en svårspelad plan gjorde att passningsspelet inte fungerade fullt ut. Trots detta visade spelarna vilket lag som var det bästa. LFC:s mål gjordes av Kristine Minde.

Matchen började trevande och Apollon satte direkt en hög press. Första farliga målchans fick Lina Hurtig efter inlägg från Kristine Minde som tog sig förbi sin försvarade på högerkanten. LFC slarvade en del i passningsspelet och Apollon kunde relativt enkelt ta sig förbi på mittfältet. En farlig frispark i mitten på första halvlek tvingade Cajsa till en jätteräddning där bollen tar i ribbkrysset. En halvlek som slutar 0-0 och där Apollon Ladies stått för de farligaste målchanserna.

Andra halvlek fortsätter ungefär som första. Jämt spel och en riktigt farlig målchans för Apollon som får till ett friläge och ska sätta bollen i mål men den tar stolpen. Istället är det LFC som via en spelvändning får fram bollen till Kristine MInde på djupet. Kristine rundar målvakten och lägger snyggt in bollen till 1-0. Ett resultat som står sig matchen ut.

En tuff match och en riktigt skön vinst. Nu väntar returmöte i Linköping nästa onsdag kl 18:00 men innan dess är det Hammarby i Damallsvenskan. Då är det fri entré så ta med alla nära och kära och se Sveriges bästa lag spela fotboll. Våra samarbetspartner bjuder publiken på inträdet.

LFC:s startelva

 • Före detta spelare/inlånade spelare
 • #3 Janni Arnth (C)
 • #4 Maja Kildemoes
 • #9 Lina Hurtig
 • #15 Frida Maanum
 • #18 Kosovare Asllani
 • #19 Kristine Minde
 • #20 Anna Oskarsson
 • #23 Marija Banušić
 • #25 Jonna Andersson
 • Ersättare
 • #2 Matilda Haglund (GK)
 • #5 Liza Lantz
 • #6 Irma Helin
 • #11 Tove Almqvist
 • #14 Emmaliina Tulkki
 • #16 Nicoline Sørensen
 • #21 Alva Selerud
 • Spelade ej/skadade/sjuka:

Matchfakta

Champions League
3 oktober 12:00
Makarion, Nicosia
0-1
 • 16’ Varning Emma Lennartsson
 • 58’ Kristine Minde
 • 69’ Varning Anna Oskarsson
 • 80’ Frida Maanum (ut)
 • 80’ Tove Almqvist (in)
 • 84’ Anna Oskarsson (ut)
 • 84’ Nicoline Sørensen (in)
 • 87’ Marija Banušić (ut)
 • 87’ Emmaliina Tulkki (in)