Foto: Filip Oskarsson

Förlust mot Eskilstuna

Guldet blev klart förra helgen och många nya i startelvan. Sista hemmamatchen för säsongen och åter var det Eskilstuna United som stod för motståndet. Med ett slutresultat 0-6 kan vi bara konstatera att det är årets sämsta insats.

Redan i 5 matchminuten missbedömde Lisa Lantz bollen som olyckligt smet in i Matilda Haglunds vänstra stolpe. Gästerna var pigga och pressade högt. Hemmalaget såg förvirrat ut och i halvlek stod det 2-0 till gästerna efter ytterligare mål av Eskilstuna.
Efter paus blev det tyvärr inte bättre och både 3-0, snyggt på hörna och 4-0 på straff gjordes. Tyvärr var det inte slut där då Mimmi Larsson utnyttjade en omställning och kunde runda såväl backlinjen som målvakt. I slutminuterna fastställde bortalaget slutresultatet till 6-0. Ett resultat som är det sämsta för säsongen. Vi får analysera vad som hände och ta nya tag i UWCL som drar igång i veckan med spännande bortamatch på Sparta Prag nu på onsdag. Returen spelas den 15 november på Linköping arena.

Lagbygget inför 2018 pågår och vi kan meddela att assisterande tränare Ronnie Bergdahl inte kommer att fortsätta i samma roll nästa säsong. Ronnie har varit med både 2009 och 2016 då med att scouta bortalaget. I år har han haft en större roll och har bla haft huvudansvaret för våra matchanalyser.

LFC:s startelva

 • Före detta spelare/inlånade spelare
 • #2 Matilda Haglund
 • #3 Janni Arnth Jensen
 • #5 Lisa Lantz
 • #6 Irma Helin
 • #9 Lina Hurtig
 • #11 Tove Almqvist
 • #14 Emmaliina Tulkki
 • #16 Nicoline Sørensen
 • #19 Kristine Minde
 • #23 Marija Banusic
 • #25 Jonna Andersson
 • Spelade ej/skadade/sjuka:

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
3 november 13:00
Linköping Arena, Linköping
0-6
 • Publik: 1 163
 • Domare: Lovisa Johansson
 • Varningar, Eskilstuna United: Petra Johansson