Foto: Filip Oskarsson

Seger i 8-delsfinalen i Champions League!!

Igår, onsdag den 15/11, spelades 8-delsfinalen i Champions Leauge. Det var dags för returmöte hemma mot AC Sparta Praha.

Efter 1–1 nere i Prag förra onsdagen behövde LFC spela 0–0 eller vinna med minst ett mål för att fortsätta sitt Europaäventyr. Med en härlig stämning på Linköping Arena och en jämn plan kunde LFC efter 18 minuter in i första halvlek trycka in första målet genom Lina Hurtig med fin assist från Jonna Andersson. Riktigt snyggt mål! 1–0 resultatet höll sig till halvtidsvilan. I andra halvlek började Sparta komma in mer i matchen och tryckte på hemmalaget ännu mer. Det var däremot ingenting som hindrade LFC! I minut 78 smällde det till igen. Den här gången var det Kristine Minde som stod som målskytt efter snyggt framspel av Maja Ring Kildemoes. Endast 7 minuter senare, i minut 85, var de Nicoline själv som säkerställde vinsten genom sitt 3–0 mål efter assist från Frida Maanum. Två gula delades ut under matchen och båda till Sparta spelare. Sparta genomförda alla sina tre byten medans LFC inte genomförde något.

Champions League fortsätter i början av 2018, med kvartsfinaler i mars. Lottningen sker den 24 november mellan lagen LFC, Chelsea, Wolfsburg, Lyon, Barcelona, Montpellier samt vinnarna av Manchester City vs LSK och Slavia Praha vs Stjarnan. De sistnämnda matcherna spelas ikväll, torsdag 16/11.

LFC:s startelva

 • Före detta spelare/inlånade spelare
 • #3 Janni Arnth (C)
 • #4 Maja Kildemoes
 • #9 Lina Hurtig
 • #16 Nicoline Sørensen
 • #18 Kosovare Asllani
 • #19 Kristine Minde
 • #20 Anna Oskarsson
 • #25 Jonna Andersson
 • Ersättare
 • #2 Matilda Haglund (GK)
 • #5 Liza Lantz
 • #6 Irma Helin
 • #11 Tove Almqvist
 • #14 Emmaliina Tulkki
 • #21 Alva Selerud
 • #23 Marija Banušić

Matchfakta

Champions League
15 november 17:00
Linköping Arena, Linkoping
3-0
 • Varningar, Sparta Praha: Adéla Odehnalová (C), Petra Vyštejnová
 • 18’ Lina Hurtig
 • 78’ Kristine Minde
 • 86’ Nicoline Sørensen