Joel Bäckström ny assisterande i LFC

Inför 2018 kommer Joel Bäckström tillhöra ledarstaben och komplettera Marcus Walfridson i den dagliga verksamheten. Joel kommer närmast från 1 år i Jönköping Södra där han tränat juniorlag på killsidan och innan dess var han verksam i IFK Norrköping och deras ungdomsverksamhet.

Vår första prioritet var en assisterande tränare med hög kompetens som spelat damfotboll på elitnivå. Tyvärr finns det alldeles för få kvinnliga tränare något vi upptäckte tidigt i processen.

Den alternativa profilen vi letade efter var en assisterande tränare som är van att utbilda spelare, har en inre drivkraft att utveckla och utvecklas, samt ifrågasätter hur och varför vi gör det vi gör.

Marcus -“I tillägg till att uppfylla profilen vi sökte efter kompletterar Joel mig väldigt bra bl a när det gäller video- och processanalys. Jag är väldigt glad att vi fick vårt första val som assisterande tränare och är övertygad om att vi kommer jobba bra tillsammans med att utveckla LFC.”

Joel- ”Jag är glad och tacksam över att få möjligheten vara en del av Linköpings FC. Jag ser fram emot en stimulerande miljö med ambitiösa spelare och ledare. Uppdraget som assisterande tränare inspirerar mig eftersom jag får chansen att jobba med spelarnas individuella utveckling. Jag kommer att jobba med analys av träningar och matcher för att ge spelarna så bra förutsättningar som möjligt att utvecklas.”

Vi hälsar Joel varmt välkommen till klubben!