Foto: Filip Oskarsson

Vinst i första tävlingsmatchen

LFC tog tre poäng i första gruppspelsmatchen mot LB07. Matchen slutade 3-0 efter mål av nyförvärvet Filippa Angeldahl (1) och Marija Banusic (2)

En riktig kanon inledde målskyttet i matchminut 29 då Filippa Angeldahl fick skön träff på bollen strax utanför straffområdet, chanslöst för målvakten. Det var Linköping som höll i taktpinnen och LB07 fick för det mesta rikta in sig på försvarspel.

I andra halvlek blev spelet jämnare och det var först i 80 minuten då inbytte Marija Banusic blev framspelad av Kosovare Asllani och satte säkert 2-0. Marijas andra mål vilket också gav slutresultatet 3-0 kom 5 minuter senare även då framspelad av Kosse.

Ett bra resultat av första matchen även om tränare Marcus Walfridsson inte helt var nöjd med spelet. Han vet spelarnas potential och ser att det finns mer att ge. Vi får tacka publiken som kom och konstaterar att våfflorna i pausen var ett uppskattat inslag en kylslagen februaridag.

I den andra gruppmatchen vann Kopparberg/Göteborg komfortabelt med 5-0 över Lidköping. Ett Lidköping Linköping möter nästa lördag den 17 februari.

LFC:s startelva

  • Före detta spelare/inlånade spelare
  • #3 Janni Arnth Jensen (K)
  • #5 Lisa Lantz
  • #11 Tove Almqvist
  • #15 Frida Leonardsen Maanum
  • #16 Nicoline Sørensen
  • #18 Kosovare Asllani

Matchfakta

Svenska Cupen
10 februari 14:00
Linköping Arena, Linköping
3-0
  • Domare: Paul Shamoun
  • Varningar, Linköpings FC: Lisa Lantz
  • Varningar, IF Limhamn Bunkeflo: Maria Möller Thomsen