Foto: Peter Sonander

Förlust mot Manchester City i returmötet

En tuff uppgift att försöka vända ett 2-0 underläge inför returen på Linköping arena stod Linköpings FC för i gårdagens match mot Manchester City. LFC började bra och hade fler bra chanser tidigt i matchen och det såg hoppfullt ut inledningsvis i det strålande solskenet på Linköping arena. Men när sedan Manchester City lyckades nicka in 1-0 redan i den 15 spelminuten kändes uppförsbacken lång. Det skulle krävas minst 4 mål för avancemang. När sedan Manchester City snyggt satte ett långskott bakom vaktande Hilda Carlén i målet var det i princip redan avgjort. Innan pausvilan skulle bortalaget ha ökat på med både 3-0 och 4-0. LFC gick inte riktigt att känna igen och Marcus hade en hel del att fundera på inför andra halvlek. En halvlek där tjejerna visa hög moral och vilja att fortsätta fajtas. I början av halvleken kunde LFC visa upp ett fint anfallspel på högerkanten och bra inlägg från Tove Almqvist till Marija Banusic som gjorde Linköpings första mål för kvällen. 10 minuter senare fick vi straff efter ojustheter från Manchester City spelare där åter igen Marija snyggt kunde skjuta sitt och LFC:s andra mål för kvällen.

En svängig match med många mål, i anfallet efter var det Manchester Citys tur att öka på sin ledning och göra sitt femte mål för kvällen. Tove Almqvist som bytte av magsjuke Kosovare Asllani gjorde en fin insats och kunde själv sätta sista målet för LFC till en slutställning av 3-5. Trist resultat såklart men det är bara att erkänna att Manchester City var ett nummer för stora och vi har en bit kvar för att bli riktigt samspelta och prestera på de nivåerna som vi vet vi besitter. Andra halvlek gav mersmak och vi längtar tills att serien drar igång för att få se laget utvecklas ytterligare.

Champions league äventyret är över för denna gång men vi får en ny chans i höst då vi redan nu är kvalificerade till nästa års turnering.

Glad påsk och boka biljetter till vår premiär mot Växjö DFF den 15 april.

LFC:s startelva

 • Före detta spelare/inlånade spelare
 • #3 Janni Arnth (C)
 • #4 Maja Kildemoes
 • #9 Lina Hurtig
 • #18 Kosovare Asllani
 • #23 Marija Banušić
 • #27 Natasha Dowie
 • #28 Filippa Angeldal

Matchfakta

Champions League
28 mars 16:00
Linköping Arena, Linkoping
3-5
  • 46’ Tove Almqvist (in)
  • 46’ Kosovare Asllani (ut)
  • 51’ Marija Banušić
  • 76’ Nicoline Sørensen (in)
  • 76’ Marija Banušić (ut)
  • 77’ Tove Almqvist
  • 86’ Alva Selerud (in)
  • 86’ Lina Hurtig (ut)