Foto: Filip Oskarsson

Förlust i Vittsjö

En tung eftermiddag i solen på Vittsjö IP. Matchen började bra med mål redan i 14 matchminuten efter en hörnvariant där Marija Banusic var sist på bollen. En händelserik match där Marija kunde öka på vår ledning till 2-0 på straff efter att Natasha blivit nedriven i straffområdet. Vittsjö hade flera heta chanser och reducerade även till 1-2 innan halvleken var slut. I andra halvlek fortsatte Vittsjö att trycka på och kunde även kvittera i början på andra halvleken. Spelet stämde inte riktigt och vi hade svårt att hitta spelvägar framåt. Vittsjö gjorde en väldigt bra match och kunde även vända matchen till 3-2 när det återstod 15 minuter. Ett resultat som höll sig hela matchen och första förlusten i Damallsvenskan kom tyvärr i andra omgången.

Nu får vi ladda om inför nästa helg och ytterligare en tuff bortamatch mot Kristianstad väntar.

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
22 april 15:00
Vittsjö IP A-plan, Hässleholm
3-2
  • Publik: 626
  • Domare: Niklas Olsson
  • Varningar, Linköpings FC: Janni Arnth Jensen, Lisa Lantz
  • 15’ 0-1 Marija Banusic
  • 23’ 0-2 Marija Banusic
  • 67’ Nicoline Sørensen (ut)Tove Almqvist (in)
  • 71’ Varning Janni Arnth Jensen
  • 79’ Frida Leonardsen Maanum (ut)Lisa Lantz (in)
  • 83’ Varning Lisa Lantz