Foto: Filip Oskarsson

Seger i seriepremiären!

I söndags var det äntligen dags för seriepremiär i Damallsvenskan 2018.
Det har spelats en del tävlingsmatcher redan under vintern/våren, men det är alltid en speciell känsla när de damallsvenska matcherna drar igång.

För tredje året i rad så fick Linköpings FC börja säsongen med att ta emot en nykomling, denna gång var det småländska Växjö DFF som kom på besök till Linköping Arena. Växjö DFF vann Elitettan förra säsongen och var klara för spel i Damallsvenskan 2018 med fem omgångar kvar.
511 personer satt på läktaren på Linköping Arena under söndagens match, en siffra som vi ska jobba för att öka under nästkommande matcher.

Matchen mot Växjö DFF slutade 1-0 och nedan kan ni läsa tränaren Marcus tankar om matchen:

“Vi startar bra med ett par stora målchanser innan Natasha äntligen får dit bollen på vår tredje målchans. Därefter har vi bud på fler mål och skulle gärna gått till halvtid med med än 1-0.

I andra halvlek har vi god kontroll och skapar ytterligare några chanser fram till sista kvarten då vi ger bort boll lite för enkelt som leder till att Växjö skapar sina två målchanser i matchen de sista 10 minuterna.

Allt i allt en godkänd premiär där vi tar med oss att vi kan bli bättre på att vinna bollen högre upp i plan och inte ge bort den så ofta på egen planhalva. Vi vet också att vi kan spela fotboll i ett högre tempo något som vi ska göra redan på söndag mot Vittsjö.”

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
15 april 15:30
Linköping Arena, Linköping
1-0
  • Publik: 511
  • Domare: Sara Persson
  • Varningar, Växjö DFF: Jennie Nordin
  • 29’ 1-0 Natasha Dowie
  • 58’ Frida Leonardsen Maanum (ut)Emma Lennartsson (in)
  • 81’ Nicoline Sørensen (ut)Tove Almqvist (in)
  • 90+4’ Natasha Dowie (ut)Alva Selerud (in)