Foto: Pelle Börjesson/Idrottsfoto/Bildbyrån

1-1 mot KDFF

Revansch väntades för Linköpings FC efter den snöpliga förlusten mot Vittsjö i omgången innan. Ännu en bortamatch väntades, denna gång mot Kristianstad DFF och på deras nya arena med hybridgräs. Linköping började piggt och redan i den elfte spelminuten kunde Nicoline Sörensen hitta fram till Kosovare Asllani som kunde sätta bollen i målvaktens högra hörn. En underhållande match med högt tempo och bra spel från båda lagen. Ju längre matchen led kunde Kristianstad trycka på mer och mer och flyttade fram positionerna. Kristianstad kunde även kvittera i slutminuterna efter en väl slagen frispark som nickskarvades in bakom Hilda Carlén i målet. Lite oroligt i laget då både Maria Banusic och Anna Oscarsson dragit på sig gula kort, Anna två till antalet och är avstängd i nästa match.

Vi tar med oss en poäng, och riktigt kul att se Johanna Rasmussen på planen igen. Nu tar vi nya tag och ser fram emot en spännande hemmamatch på Linköping arena 7 maj klockan 18:30, välkomna!

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
28 april 13:30
Kristianstads Fotbollsarena,
1-1