Foto: Filip Oskarsson

3 poäng mot Hammarby

Efter förlusten mot LB07 var det ett taggat LFC som begav sig norrut för att möta Hammarby. Hammarby som startade serien på bästa sätt med 2 segrar mot LB07 och Göteborg, men haft det tyngre de senaste matcherna, med tre förluster. Matchen började jämnt men det var ändå LFC som hade kontrollen över spelet och i den 8′ spelminuten kunde Anna Oscarsson sätta bollen bakom hemmamålvakten och ge Linköping ledning i matchen. Assist från Kosovare på hörna. Hammarby svarade direkt och innan första halvleken var slut kom även kvitteringsmålet genom Madeleine Tegström även det målet på hörna och gav halvleksresultatet 1-1.

I andra halvlek fortsatte LFC att trycka på och hade flera fina anfall, speciellt på vår högerkant. Filippa Angeldahl hade flera distansskott som antingen snyggt räddades av Hammarbymålvakten eller gick strax utanför. Natasha Dowie var ständigt på hugget och gav huvudbry för hemmaförsvaret. Men det skulle dröja till tilläggsminuterna innan avgörandet skulle komma, och då var det Natasha som kunde efter fint framspel från Nicoline Sörensen forcera in bollen i mål. En otroligt skön känsla och viktiga poäng i jakten på toppen.

Nu närmast väntas Danske bank cup mot Motala AIF redan ikväll. Damallsvenskan fortsätter den 1 juni med hemmamatch mot ledaren i damallsvenskan Piteå. En spännande match att se framemot. Boka era platser redan nu, HÄR!

 

 

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
24 maj 19:00
Hammarby IP 1, Stockholm
1-2
  • Publik: 1 114
  • Domare: Sara Persson
  • Varningar, Hammarby IF DFF: Alexandra Lindberg
  • 8’ 0-1 Janni Arnth Jensen
  • 59’ Tove Almqvist (ut)Filippa Angeldal (in)
  • 79’ Frida Leonardsen Maanum (ut)Johanna Rasmussen (in)
  • 87’ Anna Oskarsson (ut)Maja Ring Kildemoes (in)
  • 90+3’ 1-2 Natasha Dowie