Marcus Walfridson
Foto: Pelle Börjesson/Idrottsfoto/Bildbyrån

Tränare Marcus Walfridson lämnar

Pressmeddelande från Linköpings FC

Tränare Marcus Walfridson lämnar Linköpings FC

Ledningen för LFC och tränaren, Marcus Walfridson, har efter samtal kommit överens om att han lämnar klubben med omedelbar verkan. Trots en bra spelartrupp har inledningen av säsongen inte motsvarat styrelsens förväntningar. Just nu är tendensen att laget saknar den energi och det självförtroende som krävs för att vara ett topplag.

  • Att träna ett elitdamlag har varit en stor kulturkrock för mig och ansvaret som både tränare och sportchef har blivit tungt, säger Marcus Walfridson, därför väljer jag att lämna LFC.

Styrelsen gör bedömningen att tidpunkten är rätt, så att det går att vända den negativa trenden och rädda säsongen. Det är viktigt att redan nu agera för att också säkerställa höstens Champions League-spel.

  • Det finns aldrig ett optimalt tillfälle att byta tränare under en säsong, säger ordförande Christer Mård. Men hellre idag, än om ytterligare några veckor. Viktigast för oss är att värna den kultur vi haft inom LFC som en professionell skola för nya unga spelare, och som ett lag som spelar fotboll i världsklass, säger Christer Mård. Nu behöver laget lugn och ro för att kunna göra sitt bästa i de kommande matcherna.

Till dess att en mera långsiktig lösning finns på plats för klubben kommer Henrik Jensen att ta rollen som huvudtränare. Henrik Jensen har varit tränare i 14 år och kommer närmast från IFK Norrköping. Assisterande tränare Joel Bäckström är kvar i sin roll och kompletteras med Charlotte Rohlin.

 

För ytterligare information kontakta ordförande Christer Mård:

Mobil 0705604302