Foto: Pelle Börjesson/Idrottsfoto/Bildbyrån

Tung förlust mot LB07

Det var en riktigt tung förlust för LFC i lördags när Limhamn Bunkeflo vann på hemmaplan efter 1-0 när slutsignalen löd. Solen sken och det var riktigt varmt på det precis nylagda konstgräset på Limhamns IP. Linköping hade det större bollinnehavet inledningsvis i matchen men hade svårt att komma till några riktigt bra avslut. I stället var det Limhamn som i den 27 matchminuten kunde sno bollen, efter slarv i eget straffområde från bortalaget, och lobba in den bakom Matilda Haglund i målet.

I andra halvlek flyttade LFC upp positionerna och fick mer tryck på LB07, men målen uteblev tyvärr. En tuff start men än så länge är det bara i början av serien och vi ser redan att det kommer bli en jämn säsong där flera lag har tagit poäng av varandra. Nu kommer varje match vara viktig och laget med Henrik Jensen i spetsen kommer göra allt för att korrigera det som måste till på träningarna framöver. Nästa viktiga match blir ytterligare en bortamatch, denna gång norrut på torsdag när Hammarby står för motståndet.

Har ni inte möjlighet att ta er till Stockholm kan du se matchen på damallsvenskan.tv

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
19 maj 15:00
Limhamns IP, konstgräs, Malmö
1-0
  • Publik: 274
  • Domare: Niklas Olsson
  • Varningar, IF Limhamn Bunkeflo: Mia Persson
  • Varningar, Linköpings FC: Natasha Dowie
  • 33’ Varning Natasha Dowie
  • 67’ Filippa Angeldal (ut)Frida Leonardsen Maanum (in)
  • 76’ Natasha Dowie (ut)Nicoline Sørensen (in)
  • 79’ Elin Landström (ut)Johanna Rasmussen (in)